Een boot van het fruitsapbedrijf Citrosuco is in de nacht van zondag op maandag met een vinvis onderaan de boeg de Gentse haven binnengevaren. Het kadaver van het bijna tien ton zware en 11,5 meter lange dier werd op de kade gehesen. Vandaag begint de dissectie.
Foto: Sfeerbeeld
De vinvis aan wal brengen, was dan ook een hele operatie. Nadat de neus van het schip iets dieper in het water was gebracht door middel van ballasttanks, sprongen duikers van de brandweer van Gent in het water om touwen aan de staart van de walvis vast te maken. Een sleepboot bracht het kadaver naar de andere kant van het schip, waar een kraan klaarstond om het dier op het droge te hijsen. Vandaag zullen onderzoekers van de universiteiten van Gent en Luik het kadaver onderzoeken en dissecteren in de Gentse haven. De vraag blijft wie de hele bergingsoperatie van de kolos zal betalen.
Lees het volledige artikel en bekijk de foto’s op www.hln.be