Ingezonden bericht
Stel: je woont sinds kort aan de plassen en je hebt al een paar keer een bootje gehuurd. Je wist niet dat watersport zo leuk was en je droomt er nu van om met je eigen boot over die mooie plassen en rivieren te varen.
Je ziet het al helemaal voor je en je kunt bijna niet wachten om die mooie sloep te kopen. Of een motorjacht van een meter of 8. Maar nu nog de financiering. Als je voldoende spaargeld hebt, is het natuurlijk geen probleem. Maar je kunt je spaargeld ook voor later op een rekening laten staan en goedkoop geld lenen.
Bootfinanciering
Het belangrijkste is de aanschafprijs van de boot. Bekijk ook goed of er nog geklust moet worden en wat de eventuele bijkomende kosten van onderhoud, vervoer, het stallen van de boot in de winterperiode en de ligplaats zijn. Als je dat allemaal netjes op een rijtje hebt staan, weet je exact waar je aan toe bent en hoeveel geld je moet lenen.
Welke lening past bij jou?
Ten eerste is daar de persoonlijke lening die je kunt inzetten als bootfinanciering. In principe sluit deze manier van geld lenen het beste aan bij het kopen van een boot. Je bent verzekerd van een vaste looptijd en een vaste rente. Dit biedt zekerheid. Mocht de rente binnenkort stijgen, dan blijven jouw maandbedrag en jouw rente hetzelfde. Bovendien krijg je het hele bedrag wat je nodig hebt voor de aankoop van de boot in één keer op je bankrekening gestort. Zo kun je snel de boot van je dromen betalen.
Bedenk hoe lang je met de boot kunt varen. Hoe lang gaat hij mee? Of ben je van plan om na een aantal jaren misschien een grotere aan te schaffen? Neem deze overwegingen mee in je keuze van de geldlening. Zorg dat je lening is afgelost op het moment dat je jouw boot weer wilt verkopen of inruilen.
Een andere optie is een doorlopend krediet. Het grote voordeel hiervan is dat je de afgeloste bedragen weer mag opnemen. Dat is fijn als je bijvoorbeeld plotseling hogere kosten hebt. Geld lenen voor een boot kan heel goed, maar je moet er wel goed over nadenken.
Meer informatie op www.geld.nl